Hero_Adviseur_Recreatiewoningen.jpg

Recreatiewoningverzekering

Een chalet of bungalow. De eigenaar gaat er soms naar toe om te ontspannen. Of hij verhuurt hem. Hoe dan ook, het is plek waar hij niet altijd is. Waar hij dus geen oogje in het zeil kan houden.

Waarom een recreatiewoningverzekering?

Met onze recreatiewoningverzekering is de eigenaar goed verzekerd. Of het nu gaat om dekking bij inbraak, diefstal en het dekken van kosten bij beschadiging. Deze verzekering dekt de kosten aan de recreatiewoning in Nederland en de eventueel meeverzekerde inboedel. Zo kunnen eigenaren zorgeloos genieten van hun recreatiewoning.

540x350_Recreatiewoning.jpg

Dit is wel en niet verzekerd

Elke klant is anders en heeft een eigen visie op het verzekeren van risico's. Onze experts zorgen er graag voor dat de recreatiewoningverzekering past bij jouw klant. Voor een recreatiewoningverzekering kan je denken aan de volgende dekkingen.

Schade door (een poging tot) diefstal is verzekerd. Net als vandalisme aan de recreatiewoning. 

De schade wordt verzekerd door brand, onweer en in veel gevallen door storm. 

Het vaste glas in en aan de recreatiewoning is verzekerd bij schade.

Gebruikt de eigenaar de recreatiewoning niet? Slaat hij deze op of stalt hij hem ergens anders? De woning en de inboedel zijn ook in deze periode verzekerd.

Lijden bezoekers of huurders materiële schade als ze in de recreatiewoning verblijven? Bijvoorbeeld door een dakpan die op een auto waait. De schade is verzekerd.

Bij een opstand of een (burger)oorlog is de recreatiewoning niet verzekerd. 

Als de eigenaar fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering, of zijn verplichtingen niet nakomt, is de recreatiewoning niet verzekerd.

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat de ondernemer had kunnen weten dat er een grote kans op schade was. 

Schade door achterstallig onderhoud is niet verzekerd. Denk aan verrotte kozijnen in de recreatiewoning.

De woning is verzekerd als recreatiewoning. Dat betekent dat de woning niet permanent bewoond mag worden. Is dat wel het geval? Dan is de vakantieplek niet verzekerd.

Extra modules

Zoekt jouw klant een aanvullende dekking? Kies voor extra modules bij de recreatiewoningverzekering. Laat ons weten wat jouw klant belangrijk vindt. Wij adviseren je graag.

Verzeker de recreatiewoning tegen schade door huurders (toeristen, vrienden en familie). Er moet dan wel een geldige huurovereenkomst zijn. Houd dit goed in de gaten.

Verzeker de inboedel tegen schade en diefstal. Inboedel is alle spullen die je tijdens een verhuizing kan oppakken en meenemen. Ook wel huisraad genoemd.

Staat er een bijgebouw op het terrein? Verzeker die ook.

Verzeker de vaste kampeeruitrusting van een stacaravan mee.

De aansprakelijkheid van de eigenaar is meeverzekerd. 

Stelletje vandalen 

Als het even kan gaan Alex en Caroline naar hun vakantiehuisje in Drenthe. Wel altijd buiten de drukte van schoolvakanties, want ze houden van hun rust. Wat een schok was het toen zij erachter kwamen dat vandalen hun huis waren binnengedrongen. Er waren spullen gestolen en de muren waren ook nog eens beklad met graffiti. Op de vraag wie dat heeft gedaan, komt waarschijnlijk nooit een antwoord. Gelukkig vergoedt de verzekeraar de schade. - Marina, Adviseur Zakelijk

Quote_Marina-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Inboedelverzekering

Jouw klant heeft heel wat spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Door brand, wateroverlast, of een inbraak moeten deze spullen vervangen worden en dat kost een hoop geld.

Lees meer

Opstalverzekering

Een brand verwoest het woonhuis van jouw klant. Een waterleiding springt. Een ontploffing. De bliksem slaat in. De schade is groot, én kostbaar.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan iedereen gebeuren; soms maakt jouw klant iets stuk van een ander. Een kind laat een tablet kapot vallen, de hond slaat de dure vaas van tafel of er is rode wijn gemorst.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een recreatiewoningverzekering voor jouw klant?