Groepsreisverzekering

Sommige dingen heb je niet in de hand. Door een staking mist de groep de vlucht of het hotel is failliet verklaard. Het congres is geannuleerd. De groepsreis gaat nu niet door en de organisator kan opnieuw beginnen.

Waarom een groepsreisverzekering?

Met onze groepsreisverzekering is de organisator goed verzekerd tegen de risico’s in de reisbranche. Voor de kosten die je hebt gemaakt en nog moet maken. Wij nemen graag alle zorg uit handen. Zo kan de organisatie zich volledig richten op waar ze goed in zijn: het organiseren van prachtige reizen.  

540x350_Groepsreis.jpg

Kies de dekking die bij jouw klant past

Elke klant is anders en heeft een eigen visie op het verzekeren van risico's. Onze experts zorgen er graag voor dat de groepsreisverzekering past bij jouw klant. Voor een groepsreisverzekering kan je denken aan de volgende dekkingen.

De organisator heeft recht op vergoeding van kosten bij een gedekt evenement. De reis wordt geannuleerd, uitgesteld, verplaatst of afgebroken door bijvoorbeeld financiële moeilijkheden van een bij de reis betrokken partij (failliet hotel), stakingen (openbaar vervoer of luchthaven), overlijden van een deelnemer aan de reis, ingrijpen van de overheid (denk aan reisadvies of sluiting luchthaven).

Maakt de organisator extra kosten om de reis toch door te laten gaan? Denk aan vervangend vervoer of verblijf. De verzekeraar vergoedt de kosten tot een limiet, de hoogte hiervan verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Veroorzaakt een deelnemer aan de reis schade aan spullen of personen? De verzekeraar vergoedt de kosten. Deze dekking geldt alleen als een schadeclaim niet gedekt wordt door de reguliere aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf dat de groepsreis organiseert.

Zijn sommige personen essentieel voor de reis? Moet de reis worden afgezegd als zij niet meekunnen door bijvoorbeeld ziekte of overlijden? Deze clausule dekt de kosten. De persoon moet gezond zijn bij het afsluiten van de verzekering. 

Wil de organisator zich verzekeren tegen bijvoorbeeld verlies of beschadiging van bagage of medische kosten? Deze verzekering dekt de kosten tot een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt vastgesteld door de verzekeraar. 

Een Grieks drama

Het team keek uit naar het congres in Athene én naar het slotconcert aan de voet van de Akropolis. Dat het luchthavenpersoneel net op de dag van vertrek ging staken sloeg in als een bom. De trip kon niet doorgaan. Wat een teleurstelling. Gelukkig vergoedde de verzekeraar de kosten. Binnenkort plant de assistente een nieuwe trip. - Nicole, Adviseur Zakelijk

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Reisverzekering

Jij gunt jouw klant een vakantie zonder zorgen. Maar er kan tijdens de reis van alles gebeuren, zoals een gestolen koffer of een familielid die ziek is geworden. Niemand zit te wachten op extra kosten en gedoe.

Lees meer

Huwelijksverzekering

Met onze huwelijksverzekering is jouw klant verzekerd tegen de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen rondom hun huwelijk. Van beschadigingen tot annuleringen, niets staat in de weg van hun mooiste dag.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met de werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. In deze situaties heeft jouw klant recht op juridische bijstand.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een groepsreisverzekering voor jouw klant?