Wagenparkverzekering

Personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens en aanhangwagens. Sommige ondernemingen hebben aardig wat voertuigen op de balans. Als dat er zeven of meer zijn, verzekert de ondernemer de voertuigen in een collectief contract. Dat is wel zo gemakkelijk.

Waarom een wagenparkverzekering?

Met de wagenparkverzekering is de ondernemer verzekerd voor schade die zijn voertuigen veroorzaken bij andere weggebruikers. De ondernemer kan er ook voor kiezen om schade aan de eigen (bestel)auto’s, vrachtwagens, aanhangers en opleggers te verzekeren. Als de ondernemer zeven of meer voertuigen wil verzekeren gaat dit altijd via een wagenparkcontract. De verzekering kent een contractduur van één jaar en opzegging is uitsluitend per hoofdpremievervaldatum. De verzekeringsadviseur dient jaarlijks een verlengingsvoorstel in.

540x350_Koeriers.jpg

Kies de dekking die bij jouw klant past

Situatie

WA

WA

WA Beperkt

WA Beperkt

WA Casco

WA Casco

Schade door jouw voertuigen aan anderen en spullen van anderen

WA

Ja

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Schade tussen eigen voertuigen

WA

Ja

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Dekking in het buitenland

WA

Ja

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

24/7 hulp bij ongeval in binnen- en buitenland

WA

Ja

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg

WA

Nee

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Schade door diefstal of joyriding

WA

Nee

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Sterretjes barsten of putjes in de autoruit

WA

Nee

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Personen-/bestelauto’s: 3 jaar verzekerd voor nieuwwaarde (afhankelijk van de maatschappij)

WA

Nee

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Vrachtwagens/aanhangers: 1 jaar verzekerd voor aanschafwaarde (afhankelijk van de maatschappij)

WA

Nee

WA Beperkt

Ja

WA Casco

Ja

Schade aan het eigen voertuig door een botsing met andere oorzaak

WA

Nee

WA Beperkt

Nee

WA Casco

Ja

Dit is wel en niet verzekerd 

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen er graag voor dat de wagenparkverzekering bij jouw klant past. In het onderstaande overzicht kunnen de genoemde dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Goed nieuws voor de ondernemer: de verzekeraar hanteert geen verhoogd eigen risico voor jonge bestuurders.  

De verzekering geldt in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigenverzekeringsbewijs (de groene kaart) zijn opgenomen en niet zijn doorgestreept.

Een ongeval? De verzekerde kan rekenen op 24/7 hulpverlening, zowel in Nederland als daarbuiten. Denk aan berging, wegslepen of het vervoer van voertuig en bagage, bestuurder en passagiers.

Schade aan personenauto’s of bestelauto’s? Drie jaar lang na de aanschaf van een nieuwe voertuig kan de ondernemer rekenen op een schadevergoeding tot de nieuwwaarde.  

Schade aan vrachtwagens, aanhangwagens of opleggers? Een jaar lang na de aanschaf van het voertuig kan de ondernemer rekenen op een schadevergoeding tot de aanschafwaarde. 

Schade aan het eigen voertuig wordt vergoed. Ook kent de wagenparkverzekering een accessoire-dekking, dat betekent dat alle accessoires en voertuigaanpassingen zijn meeverzekerd. 

De bestuurder van het voertuig heeft opzettelijk schade veroorzaakt. In dat geval is de schade niet gedekt.

Wanneer jouw klant zonder geldig rijbewijs of onder invloed reed. In dat geval is de schade niet gedekt.

Jouw klant heeft iemand met het voertuig vervoerd tegen betaling. In dat geval is de schade niet gedekt.

Wanneer jouw klant de bedrijfswagen verhuurt aan een derde. In dat geval is de schade niet gedekt.

Wanneer jouw klant deelneemt aan een snelheidswedstrijd.  In dat geval is de schade niet gedekt.

De schade die de bestuurder oploopt. In dat geval is de schade niet gedekt.

Extra modules

Zoekt jouw klant een aanvullende dekking? Kies voor extra modules bij de wagenparkverzekering. Laat ons weten wat jouw klant belangrijk vindt. Wij adviseren je graag.

Een conflict met andere weggebruikers? De ondernemer is verzekerd van juridische ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan het verhalen van letselschade na een aanrijding.

Een ongeval? Wordt een inzittende blijvend invalide of komt hij te overlijden? De verzekeraar keert de werkelijke materiële en letselschade uit, ongeacht wie schuld heeft aan het ongeval.

Schade aan de lading of het losmateriaal? De verzekeraar vergoedt de schade.

Veroorzaakt de lading of het losmateriaal tijdens het transport schade aan derden? De verzekeraar vergoedt de schade.

Dubbel pech 

Niels, eigenaar van een gevelrenovatiebedrijf, belde me ontstemd op. Een van zijn medewerkers reed achteruit met een aanhangwagen vol steigerdelen en raakte daarbij de gloednieuwe bestelbus. Een fikse deuk in het zijportier, flink balen. Dankzij zijn wagenpark-casco-verzekering vergoedt de verzekeraar de schade aan zowel de bestelbus als de aanhanger. - Mert, Adviseur Zakelijk

Quote_Mert-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: het bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet meer, maar de vaste kosten gaan gewoon door. Huur, salarissen, aflossingen op leningen... de uitgaven zijn groot.

Lees meer

Cyberverzekering

In 2023 was maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven slachtoffer van cybercrime. Criminelen vinden steeds nieuwe routes om gevoelige informatie te stelen, systemen te ontwrichten en bedrijven af te persen. Dat is een grote zorg.

Lees meer

Inventaris- en goederenverzekering

Ondernemers investeren behoorlijk in inventaris en handelsvoorraden. Wat nu als daar iets mee gebeurt? Brand, waterschade, diefstal... Vervangen kost veel geld en vaak komt het bedrijf tijdelijk stil te liggen.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een wagenparkverzekering voor jouw klant?