Evenementenverzekering

Showtime. Je bent er klaar voor. En dan… een ingetrokken vergunning, een zieke artiest, een claim van een bezoeker. Noodweer of misschien zelfs dreiging van terroristen. Het feest gaat niet door. Daar sta je dan.

Verzeker jouw risico’s bij het organiseren van een evenement

Met onze evenementenverzekering ben je goed en volledig verzekerd tegen de risico’s in jouw branche. Een doorlopende evenementenverzekering kan ook. Wij nemen je graag alle zorg uit handen. Zo kan jij je volledig richten op waar jij goed in bent: het organiseren van evenementen.

540x350_Klant_Evenementen.jpg

Kies de dekking die bij jou past

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.  

Je hebt recht op vergoeding van kosten, als jouw evenement moet worden afgelast, uitgesteld, onderbroken of voortijdig beëindigd. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door de verzekeraar. Verwachte winst kan je meeverzekeren. Annulering vanwege extreem weer en non-appearance verzeker je apart (zie volgende clausules).

Je verzekert die personen/artiesten, zonder wie het evenement niet doorgaat. Als die persoon ziek wordt of overlijdt, en het evenement dus geannuleerd moet worden, is de schade gedekt. De limiet van de vergoeding wordt bepaald door de verzekeraar. De persoon moet gezond zijn bij het afsluiten van de verzekering.

Als de weersomstandigheden zo slecht zijn, dat jouw evenement moet worden afgelast, uitgesteld, onderbroken of voortijdig beëindigd, zijn de kosten gedekt. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door de verzekeraar.

Je kan de verwachte winst meeverzekeren. Als het evenement wordt afgelast, uitgesteld of onderbroken, krijg je de misgelopen inkomsten uitgekeerd. De hoogte van de uitkering wordt bepaald door de verzekeraar.

Verzeker het materiaal tegen diefstal of schade, op locatie en tijdens vervoer van en naar de locatie. Dat geldt voor eigenmateriaal en gehuurd materiaal. Normale slijtage geldt niet als schade, diefstal is alleen gedekt als er is ingebroken of als er geweld is gepleegd.

Verzeker de kosten van medische zorg, invaliditeit of overlijden na een ongeluk. Dat kan voor personen én voor groepen zoals organisatie (team, vrijwilligers en inhuur) en deelnemers (artiesten, sprekers, e.a.). 

Als evenementenorganisator kan je aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van personen. Deze clausule dekt de financiële gevolgen van dit soort claims.

Geen evenement, wel omzet

Driekwart jaar voorbereiding en dan gelast de burgemeester het evenement af. Organisator Arthur baalde flink. Toch begreep hij het besluit. Het stormde flink. Takken vlogen door de lucht. Hekwerken piepten en kraakten. Doeken klapperden in de wind. Gelukkig heeft Arthur een goede evenementenverzekering afgesloten. De kosten zijn gedekt, net als de misgelopen omzet. - Rick, Adviseur Zakelijk

Quote_Rick-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Cyberverzekering

Steeds meer bedrijven zijn het slachtoffer van cybercrime. In 2023 maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven. Een grote zorg. Gelukkig kan je jouw bedrijf met een cyberverzekering verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercirme.

Lees meer

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een medewerker struikelt en laat wat vallen. Jouw bedrijf levert een gebrekkig(e) product of dienst. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij, jouw medewerker of je product schade aan (spullen van) anderen toebrengt.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: je bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet, wel kosten. Huur, salarissen, aflossingen op leningen. Met de bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen omzetverlies en borg je de bedrijfscontinuïteit.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.