Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen maakt per ongeluk wel eens iets stuk. Niks aan te doen, maar het is wel heel vervelend als dat bij een ander thuis gebeurt. Als jouw kind de tablet van vader stuk laat vallen, jouw hond bij de buren de dure vaas van de tafel stoot of je rode wijn morst over de bank van een vriendin.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering? 

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij - of jouw minderjarige kind of huisdier - aan spullen van anderen aanbrengt. De verzekeraar vergoedt dan de kosten van het vervangen of het laten repareren. Dat scheelt. Goed om te weten: een aansprakelijkheidsverzekering is een andere verzekering dan de verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor auto- en motorrijtuigen.

540x350_Klant_Aansprakelijkheid.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur

Heb je per ongeluk iets stuk gemaakt van een ander? De verzekeraar betaalt de kosten van vervanging of reparatie.

Veroorzaakt jouw kind schade tijdens het buitenspelen, binnenspelen, logeren of oppassen? De kosten zijn gedekt door de verzekering.

Veroorzaakt jouw huisdier schade bij een ander? Geen zorgen, dit kan meeverzekerd worden met een extra module. Dit wordt bij verzekeraars ook wel een sterdekking genoemd. Let op dat dit risico niet standaard is meeverzekerd.

Help je vrienden verhuizen en laat je iets uit jouw handen vallen? Geen zorg, de verzekering betaalt de kosten.

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. 

Gaat er iets stuk op je werk of onder werktijd? Daarvoor is jouw werkgever verzekerd.

Heb je spullen gehuurd? Die spullen verzeker je via de verhuurder.

Veroorzaakte jij schade toen je een motorvoertuig of een boot bestuurde? Dat valt binnen de dekking van een autoverzekering of een bootverzekering.

De elektrische zonneluifel

Maaike ging met haar tweejarige dochtertje op bezoek bij haar vriendin. Het weer was zacht en ze streken neer op het terras. Ze hadden heel wat bij te kletsen. Haar dochtertje vermaakte zich stilletjes in een hoekje. Met de afstandsbediening van de elektrische zonneluifel wel te verstaan. Die blokkeerde, zoveel knopjes had de kleine ingedrukt. De elektrische luifel deed helemaal niets meer. Het duurde een week voor de leverancier langs kon komen om de boel opnieuw te programmeren. Gelukkig vergoedde de aansprakelijkheidsverzekering de kosten. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Autoverzekering

Een auto is een waardevol bezit. Je hebt vertrouwen in jouw rijkunsten, maar in het verkeer ben je ook afhankelijk van anderen. Anderen die misschien niet dezelfde rijvaardigheden hebben als jij. Van deukje tot ongeluk, schades komen vaak voor. Verzeker daarom jouw auto.

Lees meer

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je veel spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak. Een inboedelverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met jouw werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. Wat moet je doen? Sta je sterk? Je wilt het liefst juridisch advies van een expert. Kies daarom voor een rechtsbijstandverzekering.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.