Autoverzekering

Een auto is een waardevol bezit. Je hebt vertrouwen in jouw eigen rijkunsten, maar helaas ben je in het verkeer ook afhankelijk van anderen. Zij hebben misschien niet dezelfde rijvaardigheden als jij. Van deukje tot ongeluk, schades komen vaak voor. Verzeker daarom jouw auto.

Waarom een autoverzekering? 

In Nederland ben je als auto-eigenaar verplicht om jouw voertuig te verzekeren. Hiervoor heb je keuze uit drie verschillende gradaties bij een verzekering. Je bent minimaal verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Jij kiest hoe uitgebreid jouw auto verzekerd moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je wilt nemen en de waarde van jouw auto.

540x350_Designed around you.jpg

Kies de dekking die bij jou past

Situatie

WA

WA

Beperkt Casco

Beperkt Casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan ander voertuig, bezittingen en personen

WA

Ja

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Diefstal

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Ruitschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Botsing met dieren

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Brand- en explosieschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Storm- en hagelschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Schade aan eigen auto

WA

Nee

Beperkt Casco

Nee

Allrisk

Ja

Dit is wel en niet verzekerd

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.

De inzittenden van de auto zijn hiermee verzekerd voor alle schades veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de auto. Inclusief beschadigingen aan bagage en kleding.

Met deze verzekering zijn de inzittenden verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt tijdens een rit bij jou in de auto. Hiermee verzeker je niet alleen jezelf, maar ook andere inzittenden op het moment van een ongeval. 

Sta je met pech langs de weg of thuis voor de deur? Met een pechhulpverzekering word je snel geholpen wanneer je niet verder kan rijden. Er staan 24/7 professionals voor je klaar in Nederland en de rest van Europa. 

Een verkeersrechtsbijstand verzekert je voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer je letselschade wilt verhalen bij de tegenpartij na een aanrijding.

Als je fraude hebt gepleegd bij het afsluiten van de verzekering.

Als de schade is ontstaan door het gebruik van verdovende middelen, zoals alcohol, drugs en medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden.

Als je de schade opzettelijk veroorzaakt of als je roekeloos bent geweest. 

Als je deelneemt aan een race, wedstrijd of slipcursus.

Als je de auto van de zaak privé hebt verzekerd. Je hebt een zakelijke autoverzekering nodig. 

Dubbel pech

Het was een inschattingsfout: bij het inparkeren raakte Nicolette een scooter, die vervolgens tegen een Fiat 500 viel. Ze was helemaal overstuur en belde me meteen op. Gelukkig kon ik haar geruststellen. De verzekering dekt de schade aan de scooter en de Fiat. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met jouw werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. Wat moet je doen? Sta je sterk? Je wilt het liefst juridisch advies van een expert. Kies daarom voor een rechtsbijstandverzekering.

Lees meer

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen.

Lees meer

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je veel spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak. Een inboedelverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.