Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met de werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. In deze situaties heeft jouw klant recht op juridische bijstand.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp. Hiermee krijgt jouw klant advies als er problemen zijn, zoals ruzies met de buren. Een advocaat kan jouw klant helpen als er een conflict is. Meestal zijn het juristen die voor de verzekeringsmaatschappij werken en de klant kunnen ondersteunen. Als er een specialist nodig is, worden deze kosten ook vergoed door de rechtsbijstandverzekering.

540x350_Rechtsbijstand.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen er graag voor dat de rechtsbijstandverzekering bij jouw relatie past. In het onderstaande overzicht kunnen de genoemde dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Conflicten met winkels, leveranciers, banken of reisorganisaties? Over (online) aankopen? Over het nakomen van garanties, reparaties, aankoopvoorwaarden of andere afspraken? Conflicten over de aan- en verkoop van het huis van jouw klant? Over verbouwingen? Over erfrecht? Deze module vergoedt de kosten van juridische ondersteuning.

Is er een conflict ontstaan door deelname aan het verkeer? Wil jouw klant bijvoorbeeld letselschade verhalen na een aanrijding? Het valt binnen de dekking van deze module. 

Is jouw klant in loondienst en zijn er conflicten rondom het inkomen? Met deze module is jouw klant verzekerd van juridische hulp, ook als het over het pensioen gaat, de studiefinanciering of andere sociale wetgevingen.

Problemen met de belastingdienst? Een conflict over de tweede woning van jouw klant? Gedoe rondom de aan- of verkoop van beleggingen of effecten (aandelen, obligaties en cryptomunten)? Met deze module is jouw klant verzekerd van juridische hulp en geeft o.a. dekking bij het bezit van een tweede woning.

Een medische misser? Met deze module is jouw relatie verzekerd van de hulp van ervaren juristen. Denk aan fysieke letselschade door een behandelaar. Of aan psychische problemen door schuld van een ander.

Jouw klant krijgt geen juridische hulp als het conflict niet tijdig bij ons wordt gemeld.

Bij opzet heeft jouw klant geen recht op dekking bij juridisch verweer.

Jouw klant krijgt geen juridische hulp als de oorzaak van het conflict ontstaat voordat de rechtsbijstandsverzekering is ingegaan of na beëindiging van de verzekering.

Niet gedekt is schade door conflictsituaties als burgeroorlogen en opstanden. Dat geldt ook als jouw klant naar een land reist met een negatief reisadvies.

Woont jouw klant niet meer in Nederland? Dan heeft jouw klant geen recht op juridische hulp bij nieuwe conflicten. 

Juridisch advies

Peter en Pieter hadden lang gespaard voor de uitbouw van hun huis: een extra slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin en een tweede badkamer. Ze keken enorm uit naar het resultaat. Al snel kwamen de teleurstellingen. De aannemer gebruikte andere materialen dan afgesproken, legde leidingen op de verkeerde plaatsen en kwam vervolgens niet meer opdagen. Dankzij hun rechtsbijstandverzekering konden zij zonder zorgen een jurist inschakelen. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Autoverzekering

In het verkeer kan veel gebeuren en jouw klant krijgt onverhoopt autoschade. Van een deukje tot total loss, schades komen helaas vaak voor. Veroorzaakt door een ander of oeps, eigen schuld.

Lees meer

Opstalverzekering

Een brand verwoest het woonhuis van jouw klant. Een waterleiding springt. Een ontploffing. De bliksem slaat in. De schade is groot, én kostbaar.

Lees meer

Inboedelverzekering

Jouw klant heeft heel wat spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Door brand, wateroverlast, of een inbraak moeten deze spullen vervangen worden en dat kost een hoop geld.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een rechtsbijstandverzekering voor jouw klant?