Recreatiewoningverzekering

Een chalet of bungalow. Voor jou een fijne plek om te ontspannen. Of om te verhuren. Hoe dan ook, het is een plek waar je niet altijd verblijft. Je kan dus niet altijd een oogje in het zeil houden.

Verzeker de risico's van jouw recreatiewoning

Met onze recreatiewoningverzekering ben je goed verzekerd. Of het nu gaat om dekking bij inbraak, diefstal en het dekken van kosten bij beschadiging. Deze verzekering dekt de kosten aan de recreatiewoning in Nederland en de eventueel meeverzekerde inboedel. Zo kan je zorgeloos genieten van jouw recreatiewoning.

540x350_Recreatiewoning.jpg

Dit is wel en niet verzekerd

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.  

Schade door (een poging tot) diefstal is verzekerd. Net als vandalisme aan de recreatiewoning. 

De schade wordt verzekerd door brand, onweer en in veel gevallen door storm. 

Het vaste glas in en aan de recreatiewoning is verzekerd bij schade.

Gebruik jij als eigenaar de recreatiewoning niet? Sla je deze tijdelijk op of stalt je hem ergens anders? De woning en de inboedel zijn ook in deze periode verzekerd.

Lijden bezoekers of huurders materiële schade als ze in de recreatiewoning verblijven? Bijvoorbeeld door een dakpan die op een auto waait. De schade is verzekerd.

Bij een opstand of een (burger)oorlog is de recreatiewoning niet verzekerd. 

Als je fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering, of zouw verplichtingen niet nakomt, is de recreatiewoning niet verzekerd.

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat je had kunnen weten dat er een grote kans op schade was. 

Schade door achterstallig onderhoud is niet verzekerd. Denk aan verrotte kozijnen in de recreatiewoning.

De woning is verzekerd als recreatiewoning. Dat betekent dat de woning niet permanent bewoond mag worden. Is dat wel het geval? Dan is de vakantieplek niet verzekerd.

Extra modules

Verzeker de recreatiewoning tegen schade door huurders (toeristen, vrienden en familie). Er moet dan wel een geldige huurovereenkomst zijn. Houd dit goed in de gaten.

Verzeker de inboedel tegen schade en diefstal. Met inboedel bedoelen we alle spullen die je tijdens een verhuizing kan oppakken en meenemen. Ook wel huisraad genoemd.

Staat er een bijgebouw op het terrein? Verzeker deze ook.

Verzeker de vaste kampeeruitrusting van een stacaravan mee.

De aansprakelijkheid van jou als eigenaar is meeverzekerd. 

Stelletje vandalen 

Als het even kan gaan Alex en Caroline naar hun vakantiehuisje in Drenthe. Wel altijd buiten de drukte van schoolvakanties, want ze houden van hun rust. Wat een schok was het toen zij erachter kwamen dat vandalen hun huis waren binnengedrongen. Er waren spullen gestolen en de muren waren ook nog eens beklad met graffiti. Op de vraag wie dat heeft gedaan, komt waarschijnlijk nooit een antwoord. Gelukkig vergoedt de verzekeraar de schade. - Marina, Adviseur Zakelijk

Quote_Marina-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je veel spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak. Een inboedelverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Lees meer

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen maakt per ongeluk wel eens iets stuk. Niks aan te doen, maar het is wel vervelend als dat bij een ander thuis gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij - of jouw minderjarige kind of huisdier - aan spullen van anderen aanbrengt.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.