Opstalverzekering

Een brand verwoest het woonhuis van jouw klant. Een waterleiding springt. Een ontploffing. De bliksem slaat in. De schade is groot, én kostbaar. Gelukkig dekt de opstalverzekering schade aan de woning. 

Waarom een opstalverzekering?

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan het woonhuis. Denk aan de ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Banken eisen vaak een opstalverzekering bij het afsluiten van een hypotheek. Zodra iets aan de opstal wordt veranderd, zoals een uitbouw of een nieuw dakkapel, dan moet het aan ons worden doorgegeven.

540x350_Opstalverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen er graag voor dat de opstalverzekering bij jouw klant past. In het onderstaande overzicht kunnen de genoemde dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Schade aan het huis van jouw klant door brand bij de klant zelf of bij de buren? Kortsluiting? Jouw klant is verzekerd.

Storm-, water- of hagelschade? Schade aan het huis van jouw klant door blikseminslag? De verzekeraar vergoedt de kosten.

Is er een lekkage en moet jouw klant daarvoor een muur openbreken? Dat is meeverzekerd.

Is er schade aan het huis van jouw klant door diefstal of inbraak? Dat valt onder de opstalverzekering. Schade aan spullen valt onder de inboedelverzekering.

Zonnepanelen vallen onder de dekking van de opstalverzekering.

Ramen, ruiten in deuren, de douchecabine en lichtkoepels vallen onder de dekking.

Bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd in de opstalverzekering als ze voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat je had kunnen weten dat er een grote kans op schade was.

Niet gedekt is schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Niet gedekt is schade door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlogen of andere rampen.

Niet gedekt is schade door constructiefouten tijdens de bouw of schade door andere ondeskundig uitgevoerde werkzaamheden.

Extra modules

Zoekt jouw klant een aanvullende dekking? Kies voor een extra module bij de opstalverzekering. Laat ons weten wat jouw klant belangrijk vindt. Wij adviseren je graag.

Heeft jouw klant een chalet, bungalow of stacaravan? Dit moet jouw klant apart verzekeren met een recreatiewoningverzekering. Jij bent verzekerd tegen inbraak, diefstal en beschadiging.

Een zorg minder

Het was een fikse lekkage, maar gelukkig hoefde Bram zich geen zorgen te maken om de kosten. De verzekeraar vergoedde het openbreken van vloer en muur én de herstelwerkzaamheden. Dat is het voordeel van een opstalverzekering. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Autoverzekering

In het verkeer kan veel gebeuren en jouw klant krijgt onverhoopt autoschade. Van een deukje tot total loss, schades komen helaas vaak voor. Veroorzaakt door een ander of oeps, eigen schuld.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met de werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. In deze situaties heeft jouw klant recht op juridische bijstand.

Lees meer

Inboedelverzekering

Jouw klant heeft heel wat spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Door brand, wateroverlast, of een inbraak moeten deze spullen vervangen worden en dat kost een hoop geld.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een opstalverzekering voor jouw klant?