Reisverzekering

Zonder zorgen, zo moet een vakantie zijn. Soms heb je dat niet in de hand. Dan pikt iemand jouw koffer, krijg je een ongeluk of moet je halsoverkop naar huis omdat jouw oma heel ziek is geworden. En opeens hik je tegen torenhoge kosten aan.

Waarom een reisverzekering?

Met een reisverzekering kan je onbezorgd op reis. Jij kan rekenen op een vergoeding als er iets gebeurt. Of dat nu een lange reis in het buitenland is of een weekendje weg in Nederland. Kies jouw reisverzekering: kortlopend of doorlopend. De kortlopende kies je als je één keer per jaar op vakantie gaat, de doorlopende als je vaker per jaar weggaat.

540x350_Klant_Reisverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.

Vermissing, ongeluk of overlijden? Opsporings-, reddings- en bergingsacties worden vergoed.

Is medische zorg noodzakelijk die niet binnen jouw zorgverzekering valt? De reisverzekering vergoedt de kosten.

Ongeval, ziekte of overlijden? Je wordt terug naar Nederland gebracht, dat heet repatriëring. Is de situatie in het land waar je bent onveilig? Ook dan kan je gerepatrieerd worden.

Als een familielid overlijdt, kan je rekenen op vergoeding van de extra reiskosten. Dat geldt ook als er plots een levensbedreigende situatie ontstaat (na een ongeval of door ziekte).

Is er grote materiële schade thuis? Aan jouw woning of bedrijf bijvoorbeeld? En moet je daarvoor naar huis? De extra reiskosten worden vergoed.

Handbagage gestolen? Koffer beschadigd? Paspoort verloren? De verzekeraar vergoedt de kosten.

Pleeg je fraude bij het afsluiten van de verzekering? Kom je jouw verplichtingen niet na? Dan ben je niet verzekerd.

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat je had kunnen weten dat er een grote kans op schade was.  

Schades, ongevallen en ziektes die ontstaan door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen en andere verdovende middelen worden niet gedekt.

Schade die ontstaat door conflictsituaties, zoals burgeroorlogen en opstanden, wordt niet gedekt. Dat geldt ook als je naar een land reist met een negatief reisadvies en zich schade voordoet.

Extra modules

Zoek je een aanvullende dekking? Kies voor extra modules bij de reisverzekering. Laat ons weten wat jij belangrijk vindt. Wij adviseren je graag. 

Schade aan jouw bagage kan je meeverzekeren met een bagagedekking. Raakt jouw koffer beschadigd of kwijt? Wordt jouw telefoon, tablet of fototoestel gestolen? Dan krijg je een schadevergoeding.

Ga je buiten Europa op vakantie? Kies voor de werelddekking.

Ga je bergbeklimmen, abseilen, bolderen of een andere gevaarlijke sport beoefenen? Met deze module ben je verzekerd als er een ongeluk gebeurt tijdens het sporten.

Ga je recreatief duiken tot 40 meter? Kies dan voor de onderwatersportdekking. Dan ben je verzekerd voor schade aan eigen of gehuurde duikspullen.

Bij de standaard verzekering vergoedt de verzekeraar medische kosten tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Sommige behandelingen zijn in het buitenland veel duurder. Met deze module vergoedt de verzekeraar ook de kosten boven het maximale Nederlandse tarief.

Onvoorziene omstandigheden? Met de annuleringsverzekering kun je kosteloos en makkelijker een reis annuleren. Je hebt hierbij twee typen verzekeringen: de standaard annulering en garantie annulering. Standaard annulering dekt basisredenen zoals ziekte, ongeval of overlijden. Garantie annulering biedt bredere dekking, inclusief werkverplichtingen, financiële problemen of veranderende plannen. Je betaalt meer premie, maar je kan vaak zonder reden annuleren.

Let op: de annuleringsverzekering moet je binnen zeven dagen na het boeken van de reis aanvragen. 

Breng jij tijd door in jouw eigen vakantiehuis, caravan, camper of boot met een vaste ligplek? Sluit dan deze module af. Dan ben je verzekerd wanneer je er - minimaal één nacht - verblijft. Ook op de heen- en terugweg ben je verzekerd.

Moet jij jouw reis afbreken? Bij de standaard verzekering vergoedt de verzekeraar de niet-voltooide dagen. Met een garantie-annuleringsverzekering vergoedt de verzekeraar het totaal verzekerde bedrag. Jij bepaalt het bedrag. 

Terug naar huis

Jarenlang had Dascha gespaard voor een trip naar Bali met haar man en dochter. Eindelijk was het zover. Op de tweede dag, tijdens de tussenstop in Singapore, reed een onhandige waiter haar met een foodtrolley aan. Haar achillespees lag open, ze schreeuwde het uit van de pijn. Het duurde zes uur voor ze kon worden geopereerd. De vlucht naar Bali heeft Dascha moeten annuleren, de vakantie was voorbij. Gelukkig dekte de reisverzekering alle kosten. - Sandra, Adviseur Particulier

Quote_Sandra-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Autoverzekering

Een auto is een waardevol bezit. Je hebt vertrouwen in jouw rijkunsten, maar in het verkeer ben je ook afhankelijk van anderen. Anderen die misschien niet dezelfde rijvaardigheden hebben als jij. Van deukje tot ongeluk, schades komen vaak voor. Verzeker daarom jouw auto.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met jouw werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. Wat moet je doen? Sta je sterk? Je wilt het liefst juridisch advies van een expert. Kies daarom voor een rechtsbijstandverzekering.

Lees meer

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.