Wagenparkverzekering

Personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens en aanhangwagens. Sommige ondernemingen hebben aardig wat voertuigen op de balans. Als dat er zeven of meer zijn, verzeker je de voertuigen binnen een collectief contract. Dat is wel zo gemakkelijk.

Waarom een wagenparkverzekering? 

Met de wagenparkverzekering ben je verzekerd voor schade die jouw voertuigen veroorzaken bij andere weggebruikers. Je kan er ook voor kiezen om schade aan de eigen (bestel)auto’s, vrachtwagens, aanhangers en opleggers te verzekeren. Vertel jouw adviseur welke dekking je wilt, dan maakt hij het voor je in orde.

540x350_Klant_Koeriers.jpg

Kies de dekking die jij bij jou past

Situatie

WA

WA

WA Beperkt

WA Beperkt

WA Casco

WA Casco

Schade door jouw voertuigen aan anderen en spullen van anderen

WA

X

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Schade tussen eigen voertuigen

WA

X

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Dekking in het buitenland

WA

X

WA Beperkt

X

WA Casco

X

24/7 hulp bij ongeval in binnen- en buitenland

WA

X

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg

WA

-

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Schade door diefstal of joyriding

WA

-

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Sterretjes barsten of putjes in de autoruit

WA

-

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Personen-/bestelauto’s: 3 jaar verzekerd voor nieuwwaarde (afhankelijk van de maatschappij)

WA

-

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Vrachtwagens/aanhangers: 1 jaar verzekerd voor aanschafwaarde (afhankelijk van de maatschappij)

WA

-

WA Beperkt

X

WA Casco

X

Schade aan het eigen voertuig door een botsing met andere oorzaak

WA

-

WA Beperkt

-

WA Casco

X

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur

Goed nieuws: de verzekeraar hanteert geen verhoogd eigen risico voor jonge bestuurders. 

De verzekering geldt in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigenverzekeringsbewijs (de groene kaart) zijn opgenomen en niet zijn doorgestreept.

Een ongeval? Jij kan dan rekenen op 24/7 hulpverlening, zowel in Nederland als daarbuiten. Denk aan berging, wegslepen of het vervoer van voertuig en bagage, bestuurder en passagiers.

Schade aan personenauto’s of bestelauto’s? Drie jaar lang na de aanschaf van de nieuwe wagen kan jij rekenen op een schadevergoeding tot de nieuwwaarde.  

Schade aan vrachtwagens, aanhangwagens of opleggers? Een jaar lang na de aanschaf van de wagen kan jij rekenen op een schadevergoeding tot de aanschafwaarde. 

Schade aan het eigen voertuig wordt vergoed. Ook kent de wagenparkverzekering een accessoire-dekking. Dat betekent dat alle accessoires en voertuigaanpassingen zijn meeverzekerd. 

Heeft de bestuurder van het voertuig heeft opzettelijk schade veroorzaakt? Dan wordt deze schade niet gedekt.

Reed de bestuurder zonder geldig rijbewijs of onder invloed? Dan wordt de veroorzaakte schade niet vergoed.

De verzekering biedt geen dekking als met het verzekerde voertuig iemand is vervoerd tegen betaling.

Wordt de bedrijfswagen verhuurd aan een derde en ontstaat er schade? Dit is niet verzekerd. 

Treedt er schade op tijdens deelname aan een snelheidswedstrijd? Dan wordt de schade niet vergoed.

De schade die de bestuurder zelf oploopt wordt niet vergoed via de verzekering. 

Extra modules

Een conflict met andere weggebruikers? Je bent verzekerd van juridische ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan het verhalen van letselschade na een aanrijding.

Een ongeval? Wordt een inzittende blijvend invalide of komt hij te overlijden? De verzekeraar keert de werkelijke materiële en letselschade uit, ongeacht wie schuld heeft aan het ongeval.

Schade aan de lading of het losmateriaal? De verzekeraar vergoedt de schade.

Veroorzaakt de lading of het losmateriaal tijdens het transport schade aan derden? De verzekeraar vergoedt de schade.

Dubbel pech 

Niels, eigenaar van een gevelrenovatiebedrijf, belde me ontstemd op. Een van zijn medewerkers reed achteruit met een aanhangwagen vol steigerdelen en raakte daarbij de gloednieuwe bestelbus. Een fikse deuk in het zijportier, flink balen. Dankzij zijn wagenpark-casco-verzekering vergoedt de verzekeraar de schade aan zowel de bestelbus als de aanhanger. - Johan, Adviseur Zakelijk

Quote_Johan-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Cyberverzekering

Steeds meer bedrijven zijn het slachtoffer van cybercrime. In 2023 maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven. Een grote zorg. Gelukkig kan je jouw bedrijf met een cyberverzekering verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercirme.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: je bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet, wel kosten. Huur, salarissen, aflossingen op leningen. Met de bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen omzetverlies en borg je de bedrijfscontinuïteit.

Lees meer

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een medewerker struikelt en laat wat vallen. Jouw bedrijf levert een gebrekkig(e) product of dienst. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij, jouw medewerker of je product schade aan (spullen van) anderen toebrengt.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.