Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met jouw werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. Wat moet je doen? Sta je sterk? Je wilt het liefst juridisch advies van een expert.

Waarom een rechtsbijstandverzekering? 

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp. Hiermee krijg je advies als er problemen zijn, zoals ruzies met jouw buren. Een advocaat kan jou helpen als er een conflict is. Meestal zijn het juristen die voor de verzekeringsmaatschappij werken en jou ondersteunen. Als er een specialist nodig is, worden deze kosten ook vergoed door de rechtsbijstandverzekering.

540x350_Klant_Rechtsbijstandverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.

Conflicten met winkels, leveranciers, banken of reisorganisaties? Over (online) aankopen? Over het nakomen van garanties, reparaties, aankoopvoorwaarden of andere afspraken? Conflicten over de aan- en verkoop van je huis? Over verbouwingen? Over erfrecht? Deze module vergoedt de kosten van juridische ondersteuning.

Is er een conflict ontstaan door deelname aan het verkeer? Wil je bijvoorbeeld letselschade verhalen na een aanrijding?  Dit valt binnen de dekking van deze module. 

Ben je in loondienst en zijn er conflicten rondom jouw inkomen? Met deze module ben je verzekerd van juridische hulp, ook als het over jouw pensioen gaat, de studiefinanciering of andere sociale wetgevingen.

Problemen met de belastingdienst? Een conflict over jouw tweede woning? Gedoe rondom de aan- of verkoop van beleggingen of effecten (aandelen, obligaties en cryptomunten)? Met deze module ben je verzekerd van juridische hulp.

Een medische misser? Met deze module ben je verzekerd van de hulp van ervaren juristen. Denk aan fysieke letselschade door een behandelaar. Of aan psychische problemen door schuld van een ander.

Je krijgt geen juridische hulp als het conflict niet tijdig bij ons wordt gemeld.

Bij opzet heb je geen recht op dekking bij juridisch verweer.

Juridische hulp wordt niet gedekt als de oorzaak van het conflict ontstaat voordat de rechtsbijstandsverzekering is ingegaan of na beëindiging van de verzekering.

Niet gedekt is schade door conflictsituaties als burgeroorlogen en opstanden. Dat geldt ook als je naar een land reist met een negatief reisadvies.

Woon je niet meer in Nederland? Dan heb je geen recht op juridische hulp bij nieuwe conflicten.

Juridisch advies

Peter en Pieter hadden lang gespaard voor de uitbouw van hun huis: een extra slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin en een tweede badkamer. Ze keken enorm uit naar het resultaat. Al snel kwamen de teleurstellingen. De aannemer gebruikte andere materialen dan afgesproken, legde leidingen op de verkeerde plaatsen en kwam vervolgens niet meer opdagen. Dankzij hun rechtsbijstandverzekering konden zij zonder zorgen een jurist inschakelen. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen maakt per ongeluk wel eens iets stuk. Niks aan te doen, maar het is wel vervelend als dat bij een ander thuis gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij - of jouw minderjarige kind of huisdier - aan spullen van anderen aanbrengt.

Lees meer

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je veel spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak. Een inboedelverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Lees meer

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.