Horecaverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een oververhitte pan zorgt voor brand. Een waterleiding springt. Inbrekers slaan een ruit in. Een duizendliterfust loopt stilletjes leeg. Een gast glijdt uit. Een collega is langdurig ziek.

Waarom een horecaverzekering?

Met ons verzekeringspakket ben jij goed en volledig verzekerd tegen bedrijfsrisico’s in de horeca. Wij nemen alle zorg uit handen. Of het nu gaat om diefstal, brandschade, of andere onvoorziene gebeurtenissen. Wij bieden financiële dekking als het fout gaat. Zo kan de ondernemer zich volledig richten op zijn onderneming en zijn gasten. 

540x350_Horeca.jpg

Kies de dekking die bij jouw klant past

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen graag voor een pakket op maat voor jouw klant. Voor horecabedrijven kan je denken aan de volgende verzekeringen.

Een eigen bedrijfspand verzeker je graag goed. De opstalverzekering biedt dekking voor onder meer brandschade, stormschade, waterschade en braakschade.

De huurder verfraait het pand dat hij huurt. Misschien met een nieuw plafond of een mooie vloer. Met deze dekking verzekert hij die aanpassingen die - in verzekeringsjargon - ‘aard- en nagelvast zitten’.

Brand, storm, lekkages, diefstal. Het vervangen van voorraden en inventaris kost veel geld.

Sommige apparatuur is onmisbaar. Denk aan computers, kassasystemen, pinautomaten en printers. Deze dekking vergoedt de kosten van onder andere reparaties.

Door schade kan de ondernemer geen omzet maken. Dagen, weken, misschien zelfs maanden. De bedrijfsschadeverzekering dekt de vaste lasten én de nettowinst die hij normaal zou maken. 

De ondernemer, zijn medewerker of zijn product veroorzaakt schade aan/bij anderen. Deze dekking vergoedt de kosten als de onderneming aansprakelijk wordt gesteld.

Een goede dag kan zomaar een paar duizend euro in de la van de kas brengen. Met deze dekking verzekert de ondernemer de contanten tegen diefstal. Hij moet het geld na werktijd wel opbergen in een goede kluis. 

De gemeente kan een bedrijf aansprakelijk stellen voor verontreiniging van de omgeving. Bijvoorbeeld na brand. Deze dekking vergoedt onder meer de kosten van sanering, onderzoek en verweer. 

Een conflict? Met deze dekking heeft de ondernemer recht op advies. Daarna bepaalt hij samen met de jurist de juiste aanpak. De ondernemer staat er niet alleen voor.

Dekking bij een slimme inbreker

Het is einde dag en het restaurant is gesloten. Het pand is goed op slot en het alarm is geactiveerd. Alles is in orde. Alleen loopt er een inbreker langs die op een slimme manier het pand binnenkomt. De inbreker neemt drank en sigaretten mee uit de voorraadkast. De volgende ochtend komt de eigenaar terug en ziet dat er is ingebroken. Hij meldt dit bij zijn adviseur. Na beoordeling van de situatie door de verzekeraar, wordt de waarde van de drank en sigaretten uitgekeerd. De ondernemer kon aantonen dat hij aan alle preventie eisen heeft voldaan. De eigenaar is opgelucht met de schadevergoeding en gaat weer aan het werk. - Joke, Adviseur Zakelijk

Quote_Joke-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Even struikelen, een onhandige actie, een productiefoutje. Het kan iedereen overkomen. Zo kan een ondernemer, diens collega of diens product onbedoeld schade toebrengen aan anderen. Of aan spullen van anderen.

Lees meer

Cyberverzekering

In 2023 was maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven slachtoffer van cybercrime. Criminelen vinden steeds nieuwe routes om gevoelige informatie te stelen, systemen te ontwrichten en bedrijven af te persen. Dat is een grote zorg.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: het bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet meer, maar de vaste kosten gaan gewoon door. Huur, salarissen, aflossingen op leningen... de uitgaven zijn groot.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een horecaverzekering voor jouw klant?