Mediaproductieverzekering

Een film, docu, clip, commercial of shoot draaien? Dan hebben wij het over dure apparatuur, drukke sets en strakke planningen. Er kan iets misgaan. Een lens valt, een camera wordt gestolen, een hoofdrolspeler valt uit. Laat het geen showstopper zijn.

Waarom een mediaproductieverzekering?

Met verzekeringen voor mediaproducties is jouw klant goed en volledig verzekerd tegen de risico’s in deze branche. Van preproductie tot postproductie. Wij nemen graag alle zorg uit handen. Zo kan de producent zich volledig richten op waar hij goed in is: het neerzetten van een mooie media- of filmproductie.

540x350_Mediaproductie.jpg

Kies de dekking die bij jouw klant past

Elke klant is anders en heeft een eigen visie op het verzekeren van risico's. Onze experts zorgen er graag voor dat de mediaproductieverzekering past bij jouw klant. Voor een mediaproductieverzekering kan je denken aan de volgende dekkingen.

De verzekeraar vergoedt schade, verlies, vernietiging en defecten aan opnamemateriaal. Dat zijn bijvoorbeeld negatieven, videobanden, geluidsbanden en digitale apparaten voor opname en opslag van beelden en geluiden. De hoogte van de vergoeding wordt vastgesteld door de verzekeraar.

Sommige personen zijn essentieel voor de productie, denk aan de regisseur of de hoofdrolspelers. De verzekering dekt de extra kosten die uitval van deze personen met zich meebrengt. Let op: de producent geeft van tevoren op welke personen hij wil verzekeren.

Moet de productie worden afgelast, uitgesteld of onderbroken? De verzekeraar vergoedt de kosten die de producent al heeft gemaakt en de extra kosten die hij nog moet maken.

Raken spullen die nodig zijn bij de productie beschadigd of kwijt? De verzekeraar betaalt de waarde van deze materialen. Denk aan camera’s, lenzen, geluidsapparatuur, props, sets, decor en garderobe. 

Raken spullen van derden kwijt of zijn ze beschadigd of kapot? De verzekeraar vergoedt de schade en bijkomende proceskosten.

Raakt tijdens de productie cash geld kwijt? Wordt het gestolen? Het bedrag wordt vergoed tot een limiet. De limiet wordt vastgesteld door de verzekeraar.

Een stommiteit 

Bij het ombouwen van de set stootte een runner een camera tegen de vloer. Niet expres, hij liep achteruit en zag de camera niet. De cameraman had hem ook niet op die kruk moeten plaatsen. Nou ja, het is gebeurd. Een kostbare fout, maar gelukkig vergoedt de verzekering de schade. - Paul, Adviseur Zakelijk

Quote_Paul-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Even struikelen, een onhandige actie, een productiefoutje. Het kan iedereen overkomen. Zo kan een ondernemer, diens collega of diens product onbedoeld schade toebrengen aan anderen. Of aan spullen van anderen.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: het bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet meer, maar de vaste kosten gaan gewoon door. Huur, salarissen, aflossingen op leningen... de uitgaven zijn groot.

Lees meer

Cyberverzekering

In 2023 was maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven slachtoffer van cybercrime. Criminelen vinden steeds nieuwe routes om gevoelige informatie te stelen, systemen te ontwrichten en bedrijven af te persen. Dat is een grote zorg.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een mediaproductieverzekering voor jouw klant?