Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Even struikelen, een onhandige actie, een productiefoutje. Het kan iedereen overkomen. Zo kan een ondernemer, diens collega of diens product onbedoeld schade toebrengen aan anderen. Of aan spullen van anderen.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt de kosten als een ondernemer, diens medewerker of diens product schade aan (spullen van) anderen toebrengt. Als het bedrijf schade kan veroorzaken aan of bij anderen, is het slim om een AVB af te sluiten.

540x350_Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen er graag voor dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij jouw klant past. De hieronder genoemde dekkingen kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Veroorzaken de werkzaamheden van de ondernemer- of werkzaamheden van zijn medewerkers - schade aan anderen? De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade.

Veroorzaken medewerkers - of de ondernemer zelf - schade aan spullen van anderen? De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten.

Veroorzaken de geleverde producten of diensten schade? Denk aan vlees dat onvoldoende is gegaard en daardoor een voedselvergiftiging heeft veroorzaakt. Het valt binnen de dekking van deze verzekering.

Is er schade ontstaan aan gebouwen van anderen door de ondernemer of door zijn medewerkers? Dat valt binnen de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Veroorzaakt de ondernemer of zijn medewerker schade aan zichzelf of aan het bedrijf? Dat is niet gedekt. 

Schade aan geleende of gehuurde spullen valt niet binnen de dekking van deze verzekering. Hiervoor kan de ondernemer een aanvullende verzekering afsluiten. Schade veroorzaakt met geleende of gehuurde spullen valt wel binnen de dekking.  

Financiële schade van anderen valt niet binnen de dekking van deze verzekering. 

De kosten die de ondernemer maakt om een dienst of product opnieuw te leveren zijn niet gedekt. 

Milieuschade die langzaam ontstaat op een bedrijfsterrein is niet gedekt. Denk aan een lekkende olietank die jarenlang de grond vervuilt. Daarvoor sluit je een milieuschadeverzekering.

Schade in verband met asbest valt buiten de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade veroorzaakt door luchtvaartuigen, vaartuigen, motorrijtuigen en drones valt niet binnen deze verzekering.  

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat de ondernemer had kunnen weten dat er een grote kans op schade was. Ook deelname aan strafbare activiteiten valt buiten de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat een pech 

Net bij die ene klant, die klant die al zo moeilijk tevreden te stellen is, trapte de schilder een emmer verf omver. De deksel liet los en de verf schoot eruit. Over het nieuwe visgraatparket en over het handgeweven kleed. De wereld was te klein. Gelukkig heeft het schildersbedrijf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via ons afgesloten. Daarmee is de schade vergoed. - Mert, Adviseur Zakelijk

Quote_Mert-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: het bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet meer, maar de vaste kosten gaan gewoon door. Huur, salarissen, aflossingen op leningen... de uitgaven zijn groot.

Lees meer

Cyberverzekering

In 2023 was maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven slachtoffer van cybercrime. Criminelen vinden steeds nieuwe routes om gevoelige informatie te stelen, systemen te ontwrichten en bedrijven af te persen. Dat is een grote zorg.

Lees meer

Inventaris- en goederenverzekering

Ondernemers investeren behoorlijk in inventaris en handelsvoorraden. Wat nu als daar iets mee gebeurt? Brand, waterschade, diefstal... Vervangen kost veel geld en vaak komt het bedrijf tijdelijk stil te liggen.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw klant?