Horecaverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een oververhitte pan zorgt voor brand. Een waterleiding springt. Inbrekers slaan een ruit in. Een duizendliterfust loopt stilletjes leeg. Een gast glijdt uit. Een collega is langdurig ziek.

Verzeker jouw risico's als horecaondernemer

Met onze verzekeringen voor horecabedrijven ben je goed en volledig verzekerd tegen de bedrijfsrisico’s in jouw branche. Wij nemen je alle zorg uit handen. Of het nu gaat om diefstal, brandschade, of andere onvoorziene gebeurtenissen, wij bieden bescherming aan jouw onderneming. Zo kan jij je volledig richten op waar jij goed in bent: het ondernemen.

540x350_Klant_Horeca.jpg

Kies de dekking die bij jou past

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij de relevante verzekeringen voor jouw bedrijf op een rij. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.  

Je hebt een eigen bedrijfspand en dat verzeker je graag goed. De opstalverzekering biedt jou dekking voor onder meer brandschade, stormschade, waterschade en braakschade.

Je verfraait het pand dat je huurt. Misschien met een nieuw plafond of een mooie vloer. Met deze clausule verzeker je die aanpassingen die - in verzekeringsjargon - ‘aard- en nagelvast zitten’. 

Brand, storm, lekkages, diefstal. Het vervangen van voorraden en inventaris kost veel geld. Bovendien ligt je bedrijf stil. Deze clausule dekt de schade en de omzetderving door die schade. 

Sommige apparatuur is onmisbaar. Denk aan computers, kassasystemen, pinautomaten en printers. Deze clausule dekt de kosten van reparaties, tijdelijke vervanging of nieuwe apparatuur.

Door schade kan je geen omzet maken. Dagen, weken, misschien zelfs maanden. De bedrijfsschadeclausule dekt je vaste lasten én de nettowinst die je normaal zou maken.

Jij, jouw medewerker of een product veroorzaakt schade aan/bij anderen. Deze clausule dekt de kosten als jij aansprakelijk wordt gesteld. 

Jouw werknemer wordt ziek. Langdurig ziek. Volgens de wet moet je zijn loon de eerste twee ziektejaren doorbetalen. Met deze clausule kan je rekenen op een vergoeding van deze kosten.

Een goede dag kan zomaar een paar duizend euro in de la van de kas brengen. Met deze clausule verzeker je de contanten tegen diefstal. Berg het geld na werktijd wel op in een goede kluis.

De gemeente kan je aansprakelijk stellen voor verontreiniging van jouw omgeving. Bijvoorbeeld na brand. Deze clausule dekt onder meer de kosten van sanering, onderzoek en verweer.

Een conflict? Met deze clausule heb je recht op gratis telefonisch advies. Daarna bepaal je samen met de jurist de juiste aanpak. Je staat er niet alleen voor.

Dekking bij een slimme inbreker

Het is einde dag en het restaurant is gesloten. Het pand is goed op slot en het alarm is geactiveerd. Alles is in orde. Alleen loopt er een inbreker langs die op een slimme manier het pand binnenkomt. De inbreker neemt drank en sigaretten mee uit de voorraadkast. De volgende ochtend komt de eigenaar terug en ziet dat er is ingebroken. Hij meldt dit bij zijn adviseur. Na beoordeling van de situatie door de verzekeraar, wordt de waarde van de drank en sigaretten uitgekeerd. De ondernemer kon aantonen dat hij aan alle preventie eisen heeft voldaan. De eigenaar is opgelucht met de schadevergoeding en gaat weer aan het werk. - Joke, Adviseur Zakelijk

Quote_Joke-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een medewerker struikelt en laat wat vallen. Jouw bedrijf levert een gebrekkig(e) product of dienst. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij, jouw medewerker of je product schade aan (spullen van) anderen toebrengt.

Lees meer

Cyberverzekering

Steeds meer bedrijven zijn het slachtoffer van cybercrime. In 2023 maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven. Een grote zorg. Gelukkig kan je jouw bedrijf met een cyberverzekering verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercirme.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: je bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet, wel kosten. Huur, salarissen, aflossingen op leningen. Met de bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen omzetverlies en borg je de bedrijfscontinuïteit.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.