Opstalverzekering

Een brand verwoest jouw huis. Een waterleiding springt. Een ontploffing. De bliksem slaat in. De schade is groot én kostbaar. Gelukkig dekt de opstalverzekering schade aan jouw huis.

Waarom een opstalverzekering? 

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen. Banken eisen vaak een opstalverzekering bij het afsluiten van een hypotheek.

540x350_Klant_Opstalverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.

Schade aan jouw huis door brand bij jou of de buren? Kortsluiting? Je bent verzekerd.

Storm-, water- of hagelschade? Schade aan jouw huis door blikseminslag? De verzekeraar vergoedt de kosten.

Is er een lekkage en moet je daarvoor een muur openbreken? Dat is meeverzekerd.

Is er schade aan jouw huis door diefstal of inbraak? Dat valt onder de opstalverzekering. Schade aan spullen valt onder de inboedelverzekering.

Zonnepanelen vallen onder de dekking van jouw opstalverzekering. Laat je informeren.

Ramen, ruiten in deuren, de douchecabine en lichtkoepels vallen onder de dekking.

Bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd in de opstalverzekering als ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Laat je informeren. 

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat je had kunnen weten dat er een grote kans op schade was.

Niet gedekt is schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Niet gedekt is schade door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlogen of andere rampen.

Niet gedekt is schade door constructiefouten tijdens de bouw of schade door andere ondeskundig uitgevoerde werkzaamheden.

Een zorg minder

Het was een fikse lekkage, maar gelukkig hoefde Bram zich geen zorgen te maken om de kosten. De verzekeraar vergoedde het openbreken van vloer en muur én de herstelwerkzaamheden. Dat is het voordeel van een opstalverzekering. - Inge, Adviseur Particulier

Quote_Inge-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je veel spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak. Een inboedelverzekering biedt dekking voor deze kosten.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen maakt per ongeluk wel eens iets stuk. Niks aan te doen, maar het is wel vervelend als dat bij een ander thuis gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij - of jouw minderjarige kind of huisdier - aan spullen van anderen aanbrengt.

Lees meer

Reisverzekering

Zonder zorgen, zo moet een vakantie zijn. Soms heb je dat niet in de hand. Iemand pikt jouw koffer, je krijgt een ongeluk of je moet naar huis omdat jouw oma heel ziek is geworden. Opeens hik je tegen torenhoge kosten aan. Een reisverzekering biedt uitkomst..

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.