Autoverzekering

Een auto is een waardevol bezit. Jouw klant heeft vertrouwen in zijn eigen rijkunsten, maar helaas is de klant in het verkeer ook afhankelijk van anderen. Van deukje tot ongeluk, schades komen vaak voor. Daarom is het verstandig voor de klant om zijn auto te verzekeren.

Waarom een autoverzekering?

In Nederland ben je verplicht als auto-eigenaar om jouw voertuig te verzekeren. Hiervoor heb je keuze uit drie verschillende gradaties bij een verzekering. Je bent minimaal verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Jij kiest hoe uitgebreid de auto verzekerd moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat jouw klant wil nemen en de waarde van de auto.

540x350_Autoverzekering.jpg

Kies de dekking die bij jouw klant past

Situatie

WA

WA

Beperkt Casco

Beperkt Casco

Allrisk

Allrisk

Schade aan ander voertuig, bezittingen en personen

WA

Ja

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Diefstal

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Ruitschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Botsing met dieren

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Brand- en explosieschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Storm- en hagelschade

WA

Nee

Beperkt Casco

Ja

Allrisk

Ja

Schade aan eigen auto

WA

Nee

Beperkt Casco

Nee

Allrisk

Ja

Dit is wel en niet verzekerd

Wil jouw klant een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact met ons op. Onze experts zorgen er graag voor dat de autoverzekering bij jouw klant past. In het onderstaande overzicht kunnen de genoemde dekkingen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

De inzittenden van de auto zijn hiermee verzekerd voor alle schades veroorzaakt tijdens een rit bij jouw klant in de auto. Inclusief beschadigingen aan bagage en kleding.

Met deze verzekering zijn de inzittenden verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt tijdens een rit bij jouw klant in de auto. Hiermee verzekert jouw klant niet alleen zichzelf, maar ook andere inzittenden op het moment van een ongeval. 

Staat jouw klant met pech langs de weg of thuis voor de deur? Met een pechhulpverzekering wordt jouw klant snel geholpen wanneer hij niet verder kan rijden. Er staan 24/7 professionals voor jouw klant klaar in Nederland en de rest van Europa. 

Een verkeersrechtbijstand verzekert jouw klant voor juridische ondersteuning bij een conflict veroorzaakt door deelname aan het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer de klant letselschade wil verhalen bij de tegenpartij na een aanrijding.

Als jouw klant fraude heeft gepleegd bij het afsluiten van de verzekering.

Als de schade is ontstaan door het gebruik van verdovende middelen, zoals alcohol, drugs en medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden.

Als jouw klant de schade opzettelijk veroorzaakt of roekeloos is geweest. 

Als jouw klant deelneemt aan een race, wedstrijd of slipcursus.

Als jouw klant de auto van de zaak privé heeft verzekerd. In dat geval heeft jouw klant een zakelijke autoverzekering nodig.

Dubbel pech 

Het was een inschattingsfout: bij het inparkeren raakte Nicolette een scooter, die vervolgens tegen een Fiat 500 viel. Ze was helemaal overstuur en belde mij meteen op. Gelukkig kon ik haar geruststellen. De verzekering dekt de schade aan de scooter en de Fiat. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht voor jouw klant?

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan iedereen gebeuren; soms maakt jouw klant iets stuk van een ander. Een kind laat een tablet kapot vallen, de hond slaat de dure vaas van tafel of er is rode wijn gemorst.

Lees meer

Inboedelverzekering

Jouw klant heeft heel wat spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Door brand, wateroverlast, of een inbraak moeten deze spullen vervangen worden en dat kost een hoop geld.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Een verbouwing die misgaat. Een conflict met de werkgever. Gedoe rondom een erfenis. Online aankopen die nooit aankomen. In deze situaties heeft jouw klant recht op juridische bijstand.

Lees meer

YINCO: jouw verzekeringspartner

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf van Nederlandse en internationale verzekeraars bieden wij verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en de verzekeringsadviseur. Heb je vragen over een autoverzekering voor jouw klant?