Mediaproductieverzekering

Een film, docu, clip, commercial of shoot draaien? Dan hebben wij het over dure apparatuur, drukke sets en strakke planningen. Er kan iets misgaan. Een lens valt, een camera wordt gestolen, een hoofdrolspeler valt uit. Laat het geen showstopper zijn.

Verzeker jouw risico’s binnen de mediaproductie 

Met onze verzekering voor media- en filmproducties ben je goed en volledig verzekerd tegen de risico’s in jouw branche. Van preproductie tot postproductie. Wij nemen je graag alle zorg uit handen. Zo kan jij je volledig richten op waar jij goed in bent: het neerzetten van een mooie media- of filmproductie.

540x350_Mediaproducties.jpg

Kies de dekking die bij jou past

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur.  

De verzekeraar vergoedt schade, verlies, vernietiging en defecten aan opnamemateriaal. Dat zijn bijvoorbeeld negatieven, videobanden, geluidsbanden en digitale apparaten voor opname en opslag van beelden en geluiden. De hoogte van de vergoeding wordt vastgesteld door de verzekeraar.

Sommige personen zijn essentieel voor de productie, denk aan de regisseur of de hoofdrolspelers. De verzekering dekt de extra kosten die uitval van deze personen met zich meebrengt. Let op: de producent geeft van tevoren op welke personen hij wil verzekeren.

Moet de productie worden afgelast, uitgesteld of onderbroken? De verzekeraar vergoedt de kosten die de producent al heeft gemaakt en de extra kosten die hij nog moet maken.

Raken spullen die nodig zijn bij de productie beschadigd of kwijt? De verzekeraar betaalt de waarde van deze materialen. Denk aan camera’s, lenzen, geluidsapparatuur, props, sets, decor en garderobe. 

Raken spullen van derden kwijt of zijn ze beschadigd of kapot? De verzekeraar vergoedt de schade en bijkomende proceskosten.

Raakt tijdens de productie cash geld kwijt? Wordt het gestolen? Het bedrag wordt vergoed tot een limiet. De limiet wordt vastgesteld door de verzekeraar.

Een stommiteit 

Bij het ombouwen van de set stootte een runner een camera tegen de vloer. Niet expres, hij liep achteruit en zag de camera niet. De cameraman had hem ook niet op die kruk moeten plaatsen. Nou ja, het is gebeurd. Een kostbare fout, maar gelukkig vergoedt de verzekering de schade. - Paul, Adviseur Zakelijk

Quote_Paul-Adviseur-Zakelijk.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een medewerker struikelt en laat wat vallen. Jouw bedrijf levert een gebrekkig(e) product of dienst. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij, jouw medewerker of je product schade aan (spullen van) anderen toebrengt.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

De nachtmerrie van iedere ondernemer: je bedrijf komt plotseling stil te liggen. Geen omzet, wel kosten. Huur, salarissen, aflossingen op leningen. Met de bedrijfsschadeverzekering ben je verzekerd tegen omzetverlies en borg je de bedrijfscontinuïteit.

Lees meer

Cyberverzekering

Steeds meer bedrijven zijn het slachtoffer van cybercrime. In 2023 maar liefst 53% van alle Nederlandse bedrijven. Een grote zorg. Gelukkig kan je jouw bedrijf met een cyberverzekering verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercirme.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.