Inboedelverzekering

Ongemerkt heb je heel wat spullen in huis. Klein en groot. Samen zijn ze duizenden euro’s waard. Dat is schrikken als je alles opeens moet vervangen. Omdat er bijvoorbeeld brand is geweest, wateroverlast of een inbraak.

Waarom een inboedelverzekering? 

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan alles wat niet vastzit aan jouw huis. Eigenlijk alles wat je op kan pakken als je gaat verhuizen. Zorg dat je goed verzekerd bent. Bij brand, waterschade of diefstal keert de verzekeraar dan genoeg geld aan je uit om nieuwe spullen te kunnen kopen. Een adviseur kan je helpen om de best passende verzekering te vinden. 

540x350_Klant_Inboedelverzekering.jpg

Dit is wel en niet verzekerd 

Welke zaken wel of niet worden verzekerd, is afhankelijk van de verzekeraar. Met andere woorden, de ene verzekeraar kan de schade wel vergoeden en de ander niet. Bespreek dit goed met jouw adviseur. In het onderstaande overzicht zetten wij op een rijtje welke zaken mogelijk wel of niet zijn verzekerd. Wil je een advies op maat? Extra zaken verzekeren? Neem contact op met jouw adviseur

Schade aan jouw spullen door brand bij jou of brand bij je buren? Je bent verzekerd.

Schade door storm? Vanaf windkracht 7 vergoedt de verzekeraar de kosten.

Schade door regen, hagel, sneeuw, smeltwater en terugstromend rioolwater? Je spullen zijn verzekerd.

Is de bliksem ingeslagen? Het is verzekerd. 

Een ontploffing? Klein of groot? De schade is gedekt.

Is er schade aan jouw spullen door diefstal of inbraak? Dat valt onder de inboedelverzekering. Let op: er moeten wel braaksporen zijn. Schade aan jouw huis valt onder de opstalverzekering.

Diefstal of schade? De verzekeraar vergoedt de dagwaarde van jouw antieke spullen, kunst en schilderijen.

Schade of diefstal? De verzekeraar vergoedt sieraden en horloges tot een waarde van € 2.500,-.

Schade aan instrumenten valt binnen de inboedelverzekering. De hoogte van de uitkering verschilt per verzekeraar. Laat je informeren.

Stoot jij zelf iets stuk? Dat is meeverzekerd op de inboedelverzekering bij een uitgebreide dekking voor alle gevaren. Bij een basisdekking is dit niet verzekerd. 

Huurdersbelang is een aanvullende dekking, die je afsluit via de inboedelverzekering. Als huurder hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Maar als je een tijdje ergens woont, wil je waarschijnlijk wel het een en ander aanpassen. Nieuwe keukenkastjes bijvoorbeeld of een nieuwe vloer die je aan de grond lijmt (losliggende vloeren zoals kliklaminaat vallen onder je inboedelverzekering). 

Het eigenarenbelang is een aanvullende dekking, waarmee je extra voorzieningen verzekert die andere verzekeringen niet dekken. Vaak kom je dit tegen bij appartementen en flats. De opstalverzekering dekt namelijk de waarde van het huis bij oplevering, maar niet de voorzieningen die je aanbrengt in het huis. 

Stoot jij zelf iets stuk? Dat is niet meeverzekerd op de inboedelverzekering. Wel via een aansprakelijkheidsverzekering. 

Schade die met opzet is veroorzaakt is niet verzekerd. Schade door roekeloosheid ook niet. Roekeloosheid betekent dat je had kunnen weten dat er een grote kans op schade was.

Vliegt een vogel tegen de ruit en zit er een barst in het raam? Dat is niet verzekerd via de inboedelverzekering. Sluit een glasverzekering om dit risico te verzekeren.

Stoot jouw huisdier iets stuk? Dat is niet meeverzekerd op de inboedelverzekering. Dit risico verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering.

Niet gedekt is schade door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, rellen, opstanden, oorlogen of andere rampen.

Heeft een brand je muren beschadigd? Dat valt niet binnen de dekking van de inboedelverzekering. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af.

Wil je schade aan of diefstal van mobiele elektronica meeverzekeren, bijvoorbeeld een laptop of smartphone? Daarvoor sluit je een extra module af.

Extra modules

Zoek je een aanvullende dekking? Kies voor extra modules bij de inboedelverzekering. Laat ons weten wat jij belangrijk vindt. Wij adviseren je graag.

Stelt een ander de onderneming aansprakelijk voor schade door een cyberincident? De cyberverzekering dekt de kosten. Voorbeelden zijn: de kosten van verweer bij aansprakelijkheid, de boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens, de kosten van intern onderzoek en de kosten en boetes in verband met elektronische betaaldiensten (PCI-DSS).   

Schade aan uw spullen buiten uw woning verzekert u met de buitenshuis verzekering van Zicht. U bent dan óók buiten verzekerd voor verlies, diefstal of beschadiging van bijvoorbeeld uw sportspullen, golfuitrusting of fotocamera. Laat je informeren.

Heb je een professioneel instrument? Die is vast veel waard. De instrumentenverzekering verzekert jouw instrument tegen schade en diefstal.

Heb je dure sieraden? Waardevolle spullen? De kostbaarhedenverzekering dekt schade en diefstal wereldwijd.

Wateroverlast van de buren

Bij de bovenburen van Marjolein sprong een leiding. Daardoor ‘regende’ het in haar slaapkamer, maar dat zag Marjolein pas toen ze ’s avonds thuiskwam. Via de halogeen spotjes in het plafond droop het water op haar nieuwe matras, de houten commode en het wollen vloerkleed. Ook haar schoenen die ze op de vloer had laten slingeren, kon ze wel weggooien. Gelukkig heeft Marjolein een inboedelverzekering en vergoedt de verzekeraar de schade. - Nicole, Adviseur Particulier

Quote_Nicole-Adviseur-Particulier.jpg

Heb je ook aan deze verzekeringen gedacht?

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan jouw huis. Denk aan jouw ramen, de keuken, het toilet en de badkamer. Maar ook jouw inbouwkasten, de houten vloer of trapbekleding. Het zijn al die zaken die je niet op kan pakken als je gaat verhuizen.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen maakt per ongeluk wel eens iets stuk. Niks aan te doen, maar het is wel vervelend als dat bij een ander thuis gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij - of jouw minderjarige kind of huisdier - aan spullen van anderen aanbrengt.

Lees meer

Kostbaarheden

Sieraden, schilderijen of muziekinstrumenten. Antieke vazen of klassieke uurwerken. Ze zijn kostbaar en vaak dierbaar. Schade, verlies of diefstal doet pijn. Gelukkig kan je de financiële schade verzekeren met onze kostbaarhedenverzekering.

Lees meer

Wij zijn YINCO

Yinco staat voor Your Insurance Company. Als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf kennen wij de verzekeringsmarkt in binnen- en buiteland door en door. Daarom bieden altijd de beste verzekeringsoplossingen. Wij zijn dé schakel tussen de verzekeraar en jouw verzekeringsadviseur.